Feestelijk witloofsoepje met witte pens en sterrenkrokantjes

Ingrediënten:
Voor 6 personen:

  • 600 gr witloof, gekuist en gesneden
  • 1 preiwit, in ringen
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 kl oil en vinegar mélange de France
  • 1,5 dl water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • Peper
  • 50 cl room
  • 1 witte pens, in blokjes gesneden
  • Verse kerveltakjes
  • Preischeutjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • Stervormige uitsteker

Bereiding:

Doe een klontje boter in een ruime kom en stoof hier de groenten in aan gedurende 5 minuten. Doe er de kruiden bij.
Doe het water en de bouillonblokjes erbij en kook de soep 15 minuten.

Bak ondertussen de stukjes pens goudbruin in wat boter , op een medium hoog vuur.

Verwarm de oven voor op 180°C , hetelucht.
Steek sterretjes uit het vel bladerdeeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten.

Mix de soep , voeg de room toe en breng op smaak met peper.

Verdeel de witte pens over de borden, doe er de soep over en werk ze af met de sterrenkrokantjes , wat takjes verse kervel en preischeutjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial