Ingrediënten:
Voor 6 personen:
- 600 gr witloof, gekuist en gesneden
- 1 preiwit, in ringen
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 grote ui, in stukjes
- 2 kl oil en vinegar mélange de France
- 1,5 dl water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- Peper
- 50 cl room
- 1 witte pens, in blokjes gesneden
- Verse kerveltakjes
- Preischeutjes
- 1 vel bladerdeeg
- Stervormige uitsteker
Bereiding:
Doe een klontje boter in een ruime kom en stoof hier de groenten in aan gedurende 5 minuten. Doe er de kruiden bij.
Doe het water en de bouillonblokjes erbij en kook de soep 15 minuten.
Bak ondertussen de stukjes pens goudbruin in wat boter , op een medium hoog vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C , hetelucht.
Steek sterretjes uit het vel bladerdeeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten.
Mix de soep , voeg de room toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de witte pens over de borden, doe er de soep over en werk ze af met de sterrenkrokantjes , wat takjes verse kervel en preischeutjes.
Please follow and like us: