Preivelouté met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
Voor 6 tot 8 personen:

  • 4 dikke winterpreien, in stukken en alleen het wit
  • 2 dikke witte uien, in stukken
  • 2 bloemige aardappelen (ca. 400 gr) , in kleine blokjes
  • Klontje roomboter
  • 3 liter groentenbouillon
  • Takje verse tijm, blaadjes fijngehakt
  • Mespunt laurierpoeder
  • Verse nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 2 dl room
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 200 gr gekookt rivierkreeftjes vlees
  • Preischeutjes ter decoratie, blaadjes platte peterselie

Bereiding:

Doe een klontje roomboter in een grote pot en laat smelten op een medium vuur.
Doe alle groenten erbij en stoof de groenten zachtjes. Ze mogen niet bruin kleuren. Doe ook de verse tijm erbij.
Doe er de bouillon bij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Kruid met peper en zout, laurier en nootmuskaat.
Mix de soep glad. Wil je ze extra glad, kan je ze door een zeef halen.
Neem de soep van het vuur.
Klop de dooiers los met de room en voeg toe aan de soep.
Klop meteen goed rond.
Serveer de soep en werk af met rivierkreeftjes, plukjes kruiden, scheutjes ….

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial