Ingrediënten:
Voor het deeg:
Voor de pompoen-kaneel-slagroom:
Bereiding:
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Roer de boter of de margarine romig in een mengkom met de mixer. Voeg er geleidelijk de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe en roer het onder de romige boter tot er een gebonden mengsel ontstaat. Roer vervolgens elk ei onder het mengsel met de mixer op de hoogste stand.
Meng de bloem met de bakpoeder en de maïzena , zeef het geheel en roer het met de mixer op de laagste stand in 2 keer onder het mengsel.
Doe het pompoenvlees in een blender , mix het grof . Er mogen nog wat stukken inzitten. Roer het vruchtvlees van de pompoen en de amandelen onder de massa.
Zet het wafelijzer nu op de middenste stand en smeer het in met wat olie.
Verdeel kleine porties over het wafelijzer en laat de wafels op een middelmatige hitte goudbruin bakken.
Laat de wafels afzonderlijk op een taartrooster afkoelen.
Pureer het vruchtvlees van de pompoen voor de pompoen-kaneel-slagroom. Klop de room samen met de suiker en de Klop-Fix stijf en roer vervolgens het vruchtvlees en het kaneel onder de slagroom.
Serveer uw afgekoelde pompoenwafels met een toefje pompoen-kaneel-slagroom.