Erwtensoep

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 600 gr diepvrieserwten , ontdooid
 • 1 prei , schoongemaakt en in ringen gesneden
 • 2 aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
 • 1 ui , schoongemaakt en fijn gesneden
 • 1.5 liter water
 • 3 blokjes groentebouillon
 • 150 gr gerookte spekblokjes
 • boter
 • Bereiding :

  Stoof de groenten , behalve de erwten , een 5 minuten in een eetlepel boter. Doe er de bouillonblokjes bij en het water . Laat dit opkoken en laat een half uurtje pruttelen op een matig vuurtje. Ondertussen de erwten in kokend water doen en 8 minuten laten gaarkoken. Daarna spoelen onder ijskoud water . De erwten gladmixen met 1/2 liter water . Mix de soep , nog even terug laten doorkoken en voeg er de erwtenpuree aan toe en de spekblokjes erbij doen . Dien meteen op .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial