Courgetteroomsoep

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten:

  • 1 kleine courgette , gewassen en in blokjes gesneden
  • 2 uien , in blokjes gesneden
  • 1 prei , in ringen gesneden
  • 1 blokje knorr bouquet provençale
  • klein teentje look , fijngesnipperd
  • scheutje room
  • peper en zout
  • wat vetstof
  • 2 liter kippe – of groentenbouillon
  • Bereiding :

    Stoof de uien , prei , teentje look en courgetteblokjes glazig in wat vetstof. Doe het blokje bouquet provençale erbij en overgiet met de bouillon. Kruid met wat peper en zout. Laat de soep een 15 minuutjes koken op een middelmatig vuur en mix ze mooi glad. Doe het scheutje room erbij en vermeng goed. Serveer meteen.

    Variatie :

    Je kan er ook nog wat broccoliroosjes bijdoen en een kuipje maredsous gruyere roomkaas.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *