Saffraan risotto met garnalen, scampi en asperges

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 140 gr risotto rijst
  • 500 gr witte asperges
  • 125 gr kastanjechampignons, in kwartjes
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • Olijfolie
  • 150 gr gepelde grijze garnalen
  • 10 grote scampi, gepeld
  • 1 potje (0,5 gr) saffraan , of saffraandraadjes (of meer als je van een intense saffraansmaak houdt)
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 5 dl kookwater van de asperges
  • 1 dl culinaire room
  • 30 gr verse geraspte parmezaan
  • 1 kl verse peterselie, gehakt + enkele takjes voor de afwerking
  • Enkele takjes verse lavas, fijngesneden
  • Enkele takjes verse oregano, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Optioneel: scampi kruidenmix

Bereiding:

Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze in wat water samen met de schillen gedurende 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.
Neem 5 dl van het kookwater en giet de rest af. Gooi de schillen weg.
Snij de asperges in stukken , hou de punten ter decoratie van je geecht.

Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan met deksel. Zet op een medium hoog vuur en verhit.
Bak de champignons aan gedurende een 2 minuten, haal uit de pan en zet opzij.
Doe terug wat olijfolie in de pan , fruit de sjalot en look hierin.
Doe de rijst erbij en roer tot de rijst lichtjes glazig lijkt .
Verkruimel het bouillonblokje erover en doe een scheutje van het aspergewater erbij zodat de rijst net onder staat.
Zet het deksel op de pan, zet het vuur wat lager en laat de rijst het vocht opnemen.
Doer opnieuw wat water bij en laat opnieuw opnemen door de rijst, onder deksel.
Voeg ook de room er al aan toe en de saffraan.
Laat opnemen onder deksel.
Proef geregeld even of de rijst gaar is na 10 a 15 minuten. De ene rijst neemt meer vocht op dan de andere.
Is het toch nog niet gaar, voeg opnieuw een klein scheutje water toe.
Doe er de champignons bij en de aspergestukjes, kruid bij met peper en zout.
Laat nog wat verder indikken zonder deksel. Voeg ook de geraspte kaas toe.
Neem van het vuur en meng er de kruiden onder en de garnalen. Hou er nog enkele apart om je gerecht mee af te werken.

Kruid de scampi met scampikruiden en bak ze kort op hoog vuur in wat olijfolie.

Verdeel de risotto over de borden, leg er de aspergepunten op, samen met de scampi en resterende garnalen.
Werk af met enkele takjes peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial