Teriyakirijst met groenten en gehakt

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr rijst
  • 300 gr gemengd gehakt (of runds of kip kan zeker ook)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalot, gijngesneden
  • 1 el Verstegen bami&nasi kruiden
  • 1/2 tl sambal oelek
  • Wokolie
  • Vers gehakte peterselie of koriander

Teriyaki saus:

  • 90 ml lichte sojasaus
  • 4 1/2 el lichtbruine suiker (honing kan ook, of een suikervervanger)
  • 4 1/2 el rijstwijn of rijstazijn
  • 3 1/2 el mirin of sherry
  • 1 1/2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el maïzena+ 2 el water
  • (Of gebruik kant en klaar, kan natuurlijk ook)

Bereiding:

Kook de rijst gaar.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Verhit wat olie in een wokpan en bak het gehakt.
Kruid met bami&nasi kruidenmix.
Voeg look, sjalot en sambal toe, roerbak een halve minuut mee.
Voeg de prei en paprika toe en roerbak 3 minuten mee.
Voeg de sojascheutjes toe en roerbak een minuut mee.
Doe er nu de rijst bij, meng alles goed door elkaar en vervolgens de saus.
Meng goed, roerbak nog een halve minuut door.
Werk het gerecht af met wat verse kruiden.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial