Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 150 gr risotto rijst
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngeperst
- olijfolie
- 1/2 kleine courgette, in blokjes
- 1 pot Uncle Ben’s Basquaise (400 gr)
- peper en zout
- 1 tl provençaalse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 blokje groentenbouillon
- water
- 40 gr geraspte parmezaanse kaas
- klontje roomboter
- gehakte verse peterselie
- Antikleefpan
Bereiding:
Doe een scheutje olie in een diepe pan en verhit op een medium hoog vuur.
Stoof de sjalot en look lichtjes glazig, voeg de rijst toe en roer een minuutje zodat elk rijstkorreltje met olie wordt bedekt.
Doe er de provençaalse kruiden bij, bouillonblokje en de courgetteblokjes.
Doe er 2 dl water bij en zet het vuur iets zachter.
Zet het deksel op de pot en laat de rijst enkele minuten het vocht opnemen.
Voeg dan opnieuw een scheutje erbij en laat opnieuw vocht opnemen.
Doe de basquaise saus erbij, paprikapoeder en nog een klein scheutje water.
Laat dit 5 a 7 minuten verder pruttelen, maar roer af en toe eens.
Proef of de rijst gaar is, zo niet voeg je nog wat water toe tot dit wel zo is.
Doe de kaas eronder en een klein klontje boter zodat het smeuïg wordt.
Kruid bij met peper en zout.
Serveer de risotto met vlees, vis, gevogelte of eet het gewoon zo .
Werk af met wat gehakte peterselie.