Ingrediënten:
voor 2 personen:
- 2 hamburgers Black Angus
- Mozzarella in sneetjes
- 150 gr risottorijst
- 1 broccoli, in kleine roosjes
- 100 gr prinsesseboontjes
- 4 dl tomatenpassata
- water
- 1/2 kruidenbouillonblokje
- peper en zout
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngeperst
- 1/2 el basilicum
- 1 tl peterselie
- 1 tl oregano
- 30 gr geraspte parmezaanse kaas.
- olijfolie
- diepe pan met antikleeflaag en deksel
- grillpan
Bereiding:
Kruid de hamburger met peper en wat zout.
Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan en stoof de sjalot en look wat glazig.
Voeg de rijst eraan toe en roer goed om zodat de rijstkorrels goed met olie worden bedekt.
Breek de boontjes in kleine stukjes en voeg deze eraan toe en voeg ook de broccoliroosjes toe.
Doe de tomatenpassata erbij , bouillonblokje en een scheutje water.
Roer goed om en zet het vuur iets zachter.
Zet een deksel op de pan en laat een 10 a 15 minuten sudderen.
Roer af en toe even om en indien nodig voeg je steeds een klein scheutje water toe tot de rijst gaar is.
Verhit een grillpan en grill de hamburgers enkele minuten aan elke zijde (ze mogen nog rozig zijn vanbinnen)
Leg er mozzarellaschijfjes op en laat nog even doorwarmen.
Kruid de risotto met peper, zout, basilicum, oregano en peterselie.
Meng er de geraspte parmezaanse kaas onder.
Serveer de risotto met de hamburger.