Asperges met kruidensaus, ei en ham

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 500 gr asperges
  • 150 gr ontvette ham
  • 2 gekookte eitjes
  • 40 gr meggle kruidenboter
  • 35 gr bloem
  • 5 dl kookwater van de asperges
  • 2 dl culinaire room
  • 1/2 blokje kruidenbouillon
  • Enkele takjes verse lavas, fijngesneden
  • Enkele takjes verse peterselie, fijngesneden
  • Enkele blaadjes verse oregano, fijngesneden
  • Enkele blaadjes verse dragon, fijngesneden

Bereiding:

Snij de ham in reepjes en de eieren fijnhakken.
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze , samen met de aspergeschillen, gedurende een 5 minuten zodat ze beetgaar zijn.
Neem van het kookwater 5 dl af en los de kruidenbouillon hierin op.
Giet de asperges af en hou ze warm.
Doe de boter in dezelfde pan waarin je asperges hebt gekookt, laat smelten .
Doe er de bloem bij, meng goed en laat de bloem al roerend drogen op een medium vuur.
Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer goed zodat je geen klonters hebt. Laat wat inkoken tot de saus dikker wordt en voeg er de room aan toe. Laat nog een beetje indikken.
Doe op het einde de verse kruiden erbij, naar smaak en kruid bij met peper en zout.
Je kan decham en eieren nu mengen onder de saus of apart houden en de saus erover doen.
Leg de asperges in een warm bord, verdeel de ham en eieren over de asperges en de saus. Werk af met nog wat verse kruiden en een gekookte aardappel.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial