Kabeljauwzooitje

voor 4 personen :

Ingrediënten :

 • 6 kabeljauwhaasjes , in stukken gesneden van 4×4 cm
 • 3 wotelen , geschild en in fijne blokjes gesneden
 • 2 sjalotjes , fijngesnipperd
 • 1 teentje look , fijngesnipperd
 • 125 gr champignons , in schijfjes
 • 1 prei , schoongemaakt en fijngesneden
 • 1 dl witte wijn
 • 4 dl visbouillon
 • 1 dl room
 • boter
 • viskruiden
 • maizena

Bereiding :

Kruid de visblokjes rijkelijk met viskruiden en peper. Smelt een eetlepel boter in een kom op een matig vuur . Stoof hierin de wortelen , sjalot , look , en de prei gedurende 7 minuten. Doe er vervolgens de champignons bij , roer even goed om . Doe er de witte wijn , bouillon en room bij . Laat dit een 5 minuutjes zachtjes pruttelen . Bind de saus lichtjes met maizena . Doe er de visblokjes bij en nog een 2 minuten laten doorwarmen . Neem van het vuur . Laat dit nog een paar minuten staan , zo kan de vis nog verder doorgaren door de warmte van de saus. Serveer met wat rijst.

Variatie :

Je kan ook een mengeling van vissoorten nemen , maar wel steeds vaste vis nemen . Doe er bv ook nog wat garnalen of bv scampi’s bij . Je kan de saus nog een extra toets geven met currypoeder of saffraan . Ook in de groenten kan je zelf varieren , broccoliroosjes , bloemkoolroosjes , boontjes , erwtjes , …

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial