voor 4 personen :
Ingrediënten :
- 6 kabeljauwhaasjes , in stukken gesneden van 4×4 cm
- 3 wotelen , geschild en in fijne blokjes gesneden
- 2 sjalotjes , fijngesnipperd
- 1 teentje look , fijngesnipperd
- 125 gr champignons , in schijfjes
- 1 prei , schoongemaakt en fijngesneden
- 1 dl witte wijn
- 4 dl visbouillon
- 1 dl room
- boter
- viskruiden
- maizena
Bereiding :
Kruid de visblokjes rijkelijk met viskruiden en peper. Smelt een eetlepel boter in een kom op een matig vuur . Stoof hierin de wortelen , sjalot , look , en de prei gedurende 7 minuten. Doe er vervolgens de champignons bij , roer even goed om . Doe er de witte wijn , bouillon en room bij . Laat dit een 5 minuutjes zachtjes pruttelen . Bind de saus lichtjes met maizena . Doe er de visblokjes bij en nog een 2 minuten laten doorwarmen . Neem van het vuur . Laat dit nog een paar minuten staan , zo kan de vis nog verder doorgaren door de warmte van de saus. Serveer met wat rijst.
Variatie :
Je kan ook een mengeling van vissoorten nemen , maar wel steeds vaste vis nemen . Doe er bv ook nog wat garnalen of bv scampi’s bij . Je kan de saus nog een extra toets geven met currypoeder of saffraan . Ook in de groenten kan je zelf varieren , broccoliroosjes , bloemkoolroosjes , boontjes , erwtjes , …