Ingrediënten:
voor 2 personen:
- 200 gr krieltjes in schil, gehalveerd
- 200 gr prinsessenboontjes, in stukjes
- 400 gr asperges, geschild en in stukjes
- 200 gr zalmfilet, in blokjes van 2à3 cm
- 1 teentje look, geperst
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- verse bieslook, fijngesneden
- peper en zout
- 1 tl provençaalse kruiden
- olijfolie
Bereiding:
Kook de krieltjes tot ze net gaar zijn.
Kook de boontjes en asperges beetgaar.
Kruid de zalmblokjes met wat peper en zout.
Verhit wat olie in een antikleefpan, stoof de sjalot en look hierin glazig op een medium hoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en kruid flink met peper en provençaalse kruiden.
Bak ze een 5 minuten.
Voeg de boontjes en asperges toe, roer goed om en bak nog enkele minuutjes mee.
Voeg de rauwe zalmblokjes toe, en schep om.
Door de warmte van de groenten zal de zalm garen.
Serveer met wat gehakte bieslook.
Please follow and like us: