Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 6 tongrolletjes (diepvries, ontdooid)
- 4 grote scampi (diepvries, ontdooid)
- 1/2 prei, fijngesneden
- Scheutje witte wijn
- 1/2 blokje visbouillon
- 1 dl room
- Viskruiden
- Snufje saffraan
- 400 gr Aardappelen
- 2 a 3 Wortelen, in stukjes
- Teentje look
Bereiding:
Pel de scampi , verwijder het darmkanaal . Kruid de scampi en tongrolletjes met viskruiden.
Schil de aardappelen , snij in gelijke stukken en kook ze samen met de wortel en een teentje look.
Bak de scampi opeen medium hoog vuur in wat boter , haal ze uit de pan en zet opzij.
Stoof in dezelfde pan de prei gedurende 5 minuten.
Blus met een scheutje wijn , laat even inkoken en verkruimel het bouillonblokje erin met een scheutje water . Leg de tongrolletjes erbij in, zet het deksel op de pan en laat dit op medium vuur een 5 minuutjes garen.
Haal de tongrolletjes eruit en hou ze warm. Voeg nu de room bij de saus en de saffraan. Laat de saus wat inkoken tot de gewenste dikte.
Giet ondertussen de aardappelen af en maak er puree van met een klontje boter , scheutje room en kruid naar smaak.
Leg de visrolletjes weer bij de saus en de scampi , laat dit nog enkele minuutjes op zacht vuur , en onder deksel doorwarmen. Dit heeft maar een minuutje of 2 nog nodig om terug door te warmen.
Serveer de wortelpuree met de tongrolletjes en scampi en werk af met de saus.