Visburger met spinazie en truffel Philadelphia

Ingrediënten:

Voor 2 hamburgers

  • 2 hamburgerbuns (gekocht of zelfgemaakt, recepten op onze website te vinden
  • 100 gr spinazie
  • 1 tomaat, schijfjes
  • Stukje komkommer, schijfjes
  • 50 gr philadelphia natuur + 1 kl
  • Truffeltapenade
  • 1 kl mayonaise
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Antikleefpan

Visburgers:

  • 2 kabeljauwhaasjes (100 gr elk), andere vis kan ook
  • Paneermeel (amandelmeel kan ook)
  • Peper, zout
  • Gehakte bieslook, peterselie en dille, naar smaak
  • Eiwit van 1 ei
  • Bloem

Bereiding:

Stoof de spinazie en roer er 1 kl philadelphia door, kruid met peper.
Zet opzij.
Maak de visburgers:
Doe de vis in een keukenrobot, samen met peper, zout en de verse kruiden.
Cutter deze tot een fijne massa.
Meng er het eiwit onder en beetje bij beetje paneermeel tot je een vast mengsel hebt waar je hamburgers van kan maken.
Leg ze een half uurtje in de koelkast.
Doe wat bloem in een schaal, wentel de hamburgers erin en klop de overtollige bloem eraf.
Bak ze in wat olijfolie in een antikleefpan op medium vuur en dit ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Grill ondertussen de broodjes.
Meng de philadelphia met de mayonaise en truffeltapenade , naar smaak.
Smeer wat truffelphiladelphia op de onderste en bovenste helft van het broodje.
Leg wat gestoofde spinazie op de onderste helft, daarop een visburger, tomaat, komkommer en wat rucola.
Leg de bovenste helft erop.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial