Oliebollen

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 300 gr gezeefde bloem
  • 22 gr verse gist
  • 135 gr bruisend water
  • 130 gr lauwe melk
  • 40 gr vanillesuiker , waarvan je 1 el opzij houdt voor de eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 2 gr zout
  • 2 eiwitten , stijfgeklopt met de 1 el vanillesuiker
  • Bereiding :

    De eierdooiers loskoppen in een mengkom en de suiker eronder mengen. Klop goed door , zodat je geen klonters hebt. Los de gist op in de lauwe melk en doe het erbij. Meng goed door . Water en zout ook toevoegen , meng en spatel er de eiwitten door . Zet een half uur in een oven van 50°C om het deeg te laten rijzen. Frituurolie op 180°C en laat telkens een lepel deeg vallen in de olie. Wanneer ze mooi goudbruin zijn , ze eruit halen en meteen serveren met poedersuiker.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *