Pannenkoekendeeg

voor ca. 12 stuks :

Ingredienten :

  • 250 gr. bloem
  • 6 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker bourbon
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • snuifje zout
  • boter
  • Bereiding :

    Meng de bloem , suiker , vanillesuiker , zout en olie in een kom. Doe er de eieren bij en meng. Breng al roerend de melk erbij en maak krachtige bewegingen zodat er geen klonters in het beslag komen. Verhit wat boter in een pan en giet een soeplepel beslag erin. Laat dit enkele minuten bakken. Als er putjes in het beslag beginnen te komen , mag je de pannekoek bijna omdraaien. De andere kan nog een 2 minuutjes bakken .

    Tips :

    Vervang de bloem door volkoren bloem of een andere bloemsoort . Je kan voor een aparte smaak een paar druppeltjes amandelessence aan je beslag toevoegen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *