Smoky pasta met chorizo

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 150 gr korte pasta naar keuze
  • 100 gr chorizo salami (zacht of pikant), in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1/2 kleine courgette, in blokjes
  • 2 smaakvolle grote tomaten, 1 ontveld en in stukken en 1 gewoon in kleine blokjes
  • Water
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 1 el oregano
  • 1 1/2 kl gerookt paprikapoeder
  • Optioneel: enkele drupjes tabasco (let op als je reeds pikante chorizo zou gebruiken)
  • 2 el sweet baby ray’s bbq saus
  • 2 kl kalfsfond in poeder
  • Verse peterselie
  • Rucola

Bereiding:

Neem een diepe antikleefpan met deksel.
Zet op een medium hoog vuur en doe er de chorizo blokjes in. Geen vetstof nodig, de olie van de chorizo komt vrij en is de vetstof die we verder gebruiken.
Bak de blokjes een 5 minuten tot ze krokant zijn.
Voeg er de sjalot, look, courgette en paprika aan toe en bak 2 minuten verder.
Voeg de oregano, gerookt paprikapoeder en tomatenconcentraat toe en bak dit even mee.
Voeg er de ontvelde tomaatblokjes aan toe en de sweet baby ray saus samen met een klein scheutje water.
Zet het deksel op de pan en laat dit 5 minuten pruttelen op een iets zachter vuur.
Voeg dan de pasta toe en voeg water toe tot de pasta net bedekt is.
Zet het deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen of tot de pasta gaar is. Halverwege de kooktijd,voeg je de kalfsfond toe.
Kijk regelmatig en voeg indien nodig kleine scheutjes met water toe.
Voeg tabasco toe, indien gewenst.
Voeg als laatste de resterende tomatenblokjes toe, roer goed om.
Werk af met enkele plukjes peterselie en rucola.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial