2 uur marineren – 4 personen
Ingrediënten :
Bereiding :
Doe de kippenblokjes in een kom , kruid rijkelijk met de kippenkruiden en doe er 2 el olijfolie over . Vermeng dit goed met de hand en zet afgedekt een 2 uur in de koelkast om te marineren.
Verhit 1 flinke el boter in een stoofpot op hoog vuur en bak hierin de kippenblokjes . Ze moeten gewoon dichtgeschroeid zijn. Doe er de uien , look , krielaardappeltjes en wortelen bij . Laat dit een 2 minuutjes meebakken . Blus met de bouillon tot alles net onder staat . Zet het vuur zachter en laat dit een half uurtje tot 3 kwartier pruttelen zonder deksel , de saus moet wat inkoken. Doe er de laatste 10 minuten de champignons bij en de room. Verder laten pruttelen . Breng verder op smaak met de lacroix bouillon du chef , peper , zout en peterselie . Bind de saus met de maïzena .