Tagliatelle met spinazie, paprika en kip

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr verse tagliatelle (koel afdeling)
  • 1/2 rode of oranje paprika, in blokjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 teentje look, geperst
  • 200 gr kippenhaasjes
  • 1 tl kippenkruiden
  • 150 gr (light) philadelphia natuur (roomkaas)
  • 3 dl half(volle) melk
  • peper en zout
  • 1/2 el italiaanse kruidenmix
  • 1/4 blokje kippenbouillon
  • verse peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Snij de kippenhaasjes in hapklare stukken en kruid ze met de kippenkruiden.
Verhit wat olie in een diepe antikleefpan, op medium hoog vuur.
Bak de kippenstukjes licht goud, voeg er de look aan toe en de paprikablokjes.
Bak ze een minuutje mee aan.
Roer de roomkaas los met de melk.
Zet het vuur wat zachter en voeg het roomkaasmengsel bij de kip.
Verkruimel de kippenbouillon erover en voeg de italiaanse kuiden toe.
Voeg de verse tagliatelle eraan toe, haal wat los en zet een deksel op de pan.
Laat 2 minuten zachtjes sudderen.
Roer even goed door, voeg er de spinazie aan toe en laat deze slinken.
Meng alles even goed door elkaar.
Kruid bij met peper en eventueel wat extra zout.
Roer goed door en laat nog een minuutje verder sudderen.
Werk af met verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch