Wat is Bitcoin ?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een virtuele valuta, zeg maar een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Bitcoin is gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale bank of land is die Bitcoin uitgeeft. Maar ook geen toezichthoudende instantie die zou ingrijpen als de Bitcoin-beurs zou crashen.

Er zijn maximaal 20.999.849.9769 bitcoins in de wereld. Niet meer en niet minder. En die bitcoins worden gemaakt of ontwikkeld (“mining” in het jargon) door mensen met krachtige computers die ingewikkelde berekeningen maken met hun computers. Deze berekeningen maken het voor “normale” gebruikers mogelijk om met bitcoins te handelen. En dat minen in de loop van de tijd steeds moeilijker wordt.

Elke transactie die met Bitcoin gebeurt, wordt vastgelegd in een groot virtueel boek: de blockchain. Die blockchain wordt niet op 1 centrale plek bijgehouden, maar wordt wereldwijd verspreid over duizenden computers. Op die manier zou het systeem ook minder kwetsbaar zijn voor mensen of groepen die het hele systeem zouden willen afsluiten.

Alle bitcoins zijn cryptocurrencies, maar niet alle cryptocurrencies zijn bitcoins. Naast Bitcoin zijn er een hele reeks zogenaamde “altcoins”. Enkele van de bekendere altcoins zijn Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Monero, … Deze altcoins werken zeker niet allemaal volgens dezelfde principes als Bitcoin. Als je overweegt altcoins te kopen, is het verstandig om eerst op te zoeken waar ze precies voor staan ​​en wat het bedrijf erachter doet. Er zijn ook een aantal altcoins die plotseling verdwijnen na een korte opflakkering of die vanaf het begin eigenlijk gewoon oplichterij zijn.


Zet geen geld in dat u niet kunt missen!

De stelregel als je cryptomunten wilt kopen: investeer geen geld dat je niet kunt missen. De prijzen gaan heel snel op en neer, dus het is perfect mogelijk dat je vandaag cryptomunten koopt voor 100 euro en dat ze morgen nog maar 80 euro meer waard zijn.

Of dat de gebruikers het vertrouwen in de virtuele valuta verliezen en het van de ene op de andere dag volledig waardeloos wordt. Zorg er dus voor dat u er geen geld in stopt dat u niet kunt missen. Zodat u niet op een heel slecht moment moet verkopen omdat u het geld nodig heeft.

Wat is blockchain?

Wat is mining (Bitcoin) ?

Overzicht digitale munten

Een reactie achterlaten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial