Velveting

Ook altijd afgevraagd hoe het komt dat de kippenreepjes, varkenslapjes of runderlapjes bij de chinees zo mals zijn ?
En dan waag je je thuis eens aan een eigengemaakt gerecht en blijkt je vlees helemaal niet te zijn zoals je het krijgt bij de afhaalchinees …
De chinezen hebben hier een eenvoudige kooktechniek voor, velveting !
Door de maïzena ontstaat er beschermlaagje rond het vlees, wat maakt dat sappen niet wegkunnen. Ook door toevoeging van de wijn of azijn wordt je vlees malser.
Probeer het maar eens, vanaf nu maak jij die heerlijke vleesjes net zo heerlijk fluweelzacht klaar in elk gerecht !

Ingrediënten:
Voor een gerecht voor 2 personen:

  • Ca. 300 gr Kippenvlees, varkensvlees of rundsvlees in zeer fijne lapjes gesneden. **
  • 1 eiwit
  • 1 el maïzena
  • 1 el sojasaus (of oestersaus kan ook)
  • 1 el water
  • 1 el chinese kookwijn of rijstazijn
  • Optioneel: peper, lookpoeder,

Bereiding:

**Het is echt belangrijk dat je fijne stukjes vlees hebt. Met blokjesvlees gaat dit dus niet. Ik geef hierbij ook de voorkeur aan kippendijvlees of filet, varkenshaas, of ossenhaas.

Meng alle ingrediënten zeer goed en doe de vleeslapjes er bij . Vermeng goed zodat elk lapje vlees bedekt wordt met het mengsel.
Laat dit minstens een half uurtje tot 1 uur marineren.
Daarna wok je de vleeslapjes, in een hete wok met een beetje olie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial