zelf Zure Room maken

Ingrediënten:

  • 250 ml verse room met min. 35% vet
  • 62 ml volle melk
  • 10 ml vers citroensap, je kan ook witte azijn nemen

Bereiding:

Meng de room en citroen (of azijn) samen in een bokaal en meng goed door. Doe de melk erbij, doe deksel op de bokaal en schud dit goed. Neem het deksel van de pot en leg een proper vel keukenpapier op de pot . Bind vast met een rekkertje.
Laat dit een 24 uur rusten op kamertemperatuur (in een niet té warme ruimte)
Je zal merken dat op de bodem een vloebaar gedeelte te zien en bovenaan een dikker gedeelte.
Meng het alsnog goed door elkaar en je zure room is klaar voor gebruik ! Deze room is net wat minder dik dan de zure room uit de winkel, maar dat kan geen kwaad voor je recepten!
Je kan dit 2 weken bewaren in de koelkast.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial