voor een 12 loempia’tjes :
Ingredienten :
Bereiding :
Leg de loempiavellen tussen een vochtige keukenhanddoek en laat deze zacht worden . Maak de vulling : Bak de stukjes varkensvlees in de wok in hete olie aan . Bij voorkeur een neutrale olie zoals arachide. Doe er de gember , lenteuitjes en sojascheutjes aan toe . Roerbak deze even en doe er de garnalen bij . Roer even om , vervolgens de chinese koolreepjes erbij doen en de sojasaus . Roerbak dit een 2 minuutjes en neem van het vuur . Doe er de gehakte koriander bij . Schep nog even om. Snij in het deeg vierkantjes van 15×15 cm , bestrijk de randen met het losgeklopte ei en leg er een flinke el vulling in het midden op. Neem een punt van het deegvel , vouw het over de vulling heen en sla beide zijkanten er overheen. Rol nu stevig op en zorg dat de inhoud goed ingepakt zit . Doe dit zo met de overige velletjes. Verhit nu de frituur op 190°C en bak ze per 2 loempia’s mooi bruin en krokant . Laat uitlekken op keukenpapier . Serveer meteen met een pittige loempiasaus. Neem hiervoor bv. de zoet-zure saus ( kan je vinden onder de rubriek “koude sauzen” en voeg hier naar smaak sambal aan toe .