Ingrediënten:
Voor 4 broodjes van ca. 20 cm
- 240 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr griekse yoghurt 0%, kamertemperatuur
- 1 kl lookpoeder
- 1 kl gedroogde daslook
- Snuifje fijn zeezout
- 1 el olijfolie
- Grillpan of antikleefpan met deksel
Bereiding:
Meng de bloem met de kruiden.
Voeg er de yoghurt en olie aan toe en meng dit met de bloem.
Bebloem een werktafel en kneed dit voor 5 minuten.
Verdeel in 4 gelIjke porties en bol ze op.
Rol de bolletjes uit tot dunne lapjes van ca. 20 cm .
Zet de pan op een medium hoog vuur en vet deze in met olie .
Sprenkel ook wat olie over de deeglapjes en bak de deeglapjes in de pan voor 2 minuten onderdeksel, ze zullen luchtbellen vertonen en dan kan je ze omdraaien. Bak nog 1 a 2 minuten aan de andere kant mooi goudbruin.
Tip: je zou dit ook onder de grill van je oven kunnen doen of op de bbq !
Please follow and like us: