
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gr bloemkool, in kleine roosjes
- 400 gr komkommer, in blokjes
- 400 gr zoete aardappel, in blokjes
- 250 gr kipfilet, in kleine plakjes
- 1 el kippenkruiden
- 60 gr veldsla
- 60 gr verse jonge spinazie
- 30 gr geraspte rode biet
- 1 stengel lente ui, in ringetjes
- Eventueel een vinaigrette naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Doe de zoete aardappel in een ovenschaal, doe er 1 el olie, peper en oregano bij en hussel door elkaar.
Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
Kook de bloemkool beetgaar.
Kruid de stukjes kip met de kippenkruiden en bak ze gaar in een minimale hoeveelheid olie.
Haal het aluminium van de zoete aardappels en zet nog 15 minuten in de oven.
Meng de spinazie met de veldsla, rode biet en lente ui, verdeel over 4 borden.
Verdeel er de gebakken zoete aardappel over, de komkommer, kippenstukjes en bloemkool.
Serveer eventueel met een vinaigrette naar keuze.
Deze kan je eveneens koud eten.
Voeg er voor variatie eens wat bolletjes mozzarella aan toe of gehakte pistachenootjes, granaatappelpitjes, partjes sinaasappel, stukjes avocado, gekookt ei, ….