Tonijnsalade voor op de boterham

Ingrediënten:
1 portie van ca. 500 gr

  • 1 blik tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 stengel lente ui, in fijne ringetjes
  • 1 el versgehakte peterselie
  • Peper
  • 2 augurkjes, opgelegd in zoetzuur
  • 2 à 3 el (Light)mayonaise
  • 1 à 2 el curryketchup
  • 1 kl mosterd
  • Vers citroensap, naar smaak

Bereiding:

Doe de uitgelekte tonijn in een bewaarpotje, prak hem wat grof.
Snij de hardgekookte eieren in stukjes en hak de augurken fijn, voeg bij de tonijn.
Voeg de lente ui, peterselie, curryketchup, mosterd en mayonaise toe en meng goed door ekaar,
Breng op smaak met peper en wat citroensap.

Tips:
Maak de sqlade lichter door een deel mayonaise te vervangen door griekse yoghurt.
Voeg eventueel wat groenten of fruit toe: gebruik bv. erwtjes uit blik en/of maïs.
Of gebruik stukjes perzik in fijne stukjes om erbij te mengen, abrikozen zou ook kunnen.
Bewaar de salade in de koelkast , ongeveer 3 dagen houdbaar.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch