Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 60 gr korte pasta (bv penne, spirelli, vlinderpasta, ….)
- 150 gr witte asperges
- Cantaloupe meloen
- 100 gr prosciutto ham
- 150 gr mini (buffel)mozzarellabolletjes
- 100 gr veldsla
- 50 gr mini komkommers (snack komkommer)
- 40 gr pijnboompitten
- verse basilicumblaadjes
- olijfolie (eventueel met citroen)
- balsamico azijn
- peper
Bereiding:
Schil de asperges en snij in stukjes van 3 cm.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de asperges eraan toen.
Spoel hem nadien onder koud water zodat de pasta afgekoeld is .
Snij de mini komkommer in fijne schijfjes.
Schil een stukje (zoveel jij wil) van de de cantaloupe meloen en snij het vruchtvlees in blokjes.
Rooster de pijnboompitjes in een hete antikleefpan. Let op , dit gaat zeer snel !
Verdeel de veldsla over de borden, verdeel de pasta-asperge over de borden, alsook de meloen en mini komkommer.
Rol de hamsneetjes wat nonchalant op en leg bij op de borden, samen met de bolletjes mozzarella, pijnboompitjes en wat blaadjes basilicum.
Maal er wat peper over , sprenkel er wat olijfolie over en balsamico azijn.