Cavatappi met courgettesaus boontjes en tomaat

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr cavatappi
  • 1 courgette, in blokjes (waarvan een handvol apart houden)
  • 1 teen look, geperst
  • 2 sjalot, fijngesneden
  • Handvol verse basilicum, fijngesneden
  • Peper en zout
  • 1/2 el italiaanse kruiden
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 250 ml kookroom
  • 1 a 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 100 gr sperzieboontjes, in stukjes
  • Versgeraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereiding:
Kook de boontjes beetgaar en de cavatappi volgens aanwijzing op de verpakking.

Maak de courgettesaus:

Stoof de courgette (hou een handvol opzij) , sjalot en look aan in wat olijfolie tot ze beginnen glazig te worden.
Voeg de kookroom toe, italiaanse kruiden en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Laat inkoken voor 10 minuten.
Kruid bij met peper en eventueel zout.
Mix de saus glad.

Stoof de overgebleven courgetteblokjes aan in wat olijfolie gedurende 2 minuten en voeg de boontjes toe.
Stoof even mee aan.
Meng de cavatappi en tomaatblokjes eronder en voeg zoveel courgettesaus toe als je zelf wil.
Meng de basilicum er mee onder.
Proef en kruid desgewenst bij.
Werk af met versgeraspte parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial