Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 125 gr snelkook couscous
- 100 gr veldsla
- 60 gr spinazieblaadjes (vers)
- 50 gr zongedroogde tomaten op olie
- 1 verse tomaat
- 50 gr sultana rozijnen
- 250 gr kippengehakt
- kippenkruiden
- olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 2 stengels lente ui
- verse platte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Bereidt de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.
Maak het kippengehakt aan met de kippenkruiden en vorm er kleine balletjes van .
Bak deze in een antikleefpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
Maak de spinazie schoon, was hem. Snij in reepjes.
Was de veldsla, snij de gedroogde tomaten in reepjes en de verse tomaat in blokjes.
Meng de couscous met de balletjes, spinazie, veldsla, tomaat, gedroogde tomaat, rozijnen en breng op smaak met peper en eventueel zout .
Meng er 1 a 2 el olijfolie onder en het citroensap.
Meng goed en werk af met fijngesneden lente ui en wat platte peterselie. (of koriander als je daar een liefhebber van bent)
Tips:
Je zou er eventueel wat feta over kunnen verkruimelen of blokjes gebakken halloumi kaas onder mengen.
Gebruik lamsgehakt in plaats van kippengehakt.
Meng er wat geroosterde amandelen onder.