Amandel bananenbrood

Ingrediënten:
voor 1 stuk, ca. 24 cm

cakevorm van ca. 24 cm

  • bakpapier
  • bakspray

Voor het amandelbeslag:

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eieren, kamertemperatuur
  • 50 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 1/2 tl amandel extract
  • 60 gr suiker
  • 25 gr roomkaas
  • 20 gr vanillepuddingpoeder (bv. imperial)

Voor het bananenbeslag:

  • 250 gr bananenvruchtvlees (rijpe bananen)
  • 1 ei, kamertemperatuur
  • 100 gr havermeel
  • 100 gr bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 60 gr suiker
  • 1 kl vanilleboonpasta
  • 120 gr (amandel)melk op kamertemperatuur

Bereiding:

Vet je bakvorm in en leg er een strook bakpapier in, in de lengte die net over de randen komt.
Verwarm de oven voor op 160°C, onder en boven warmte.

Maak het amandelbeslag:
Klop de roomboter romig met de suiker gedurende 3 minuten.
Voeg de roomkaas toe en klop door.
Voeg 1 per 1 de eitjes toe. Klop het 2de er pas door als het eerste volledig is opgenomen door de boter.
Voeg het amandelextract toe.
Meng de vanillepuddingpoeder met het amandelmeel en meng dit door het botermengsel tot net opgenomen.
Zet heel even opzij.

Maak het bananenbeslag:
Pureer de bananen en meng er de vanille door en het ei.
Voeg de melk toe en de suiker.
Meng het havermeel met de bloem en bakpoeder, en voeg toe aan de natte ingrediënten.
Meng kort door tot het een homogeen beslag is.

Verdeel een laagje bananenbeslag in je bakvorm, een laagje amandelbeslag, opnieuw banaan , amandel….
Ga zo door tot het beslag is opgebruikt.
Maak met een satestokjes krulletjes door het beslag, zodat de beide soorten een klein beetje vermengen zoals je een marmercake zou maken.
Zet in de oven gedurende ca. 50 minuten.
Het bananenbrood is klaar wanneer je er met de sateprikker ingaat en deze er droog uit komt.
Zoniet , bak dan nog in stappen van 5 a 10 minuten verder.
Neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial