Chocolade bananenbrood

Een gezond ontbijt of tussendoortje

Ingrediënten:
Voor een vorm van ca. 22-24 cm

  • 300 gr zeer rijpe bananen, in puree gemixt
  • 175 gr havermeel
  • 60 gr cacaopoeder
  • 3 gr baksoda
  • 6 gr bakpoeder
  • 60 gr yoghurt, kamertemperatuur
  • 2 gr fijn zeezout
  • 2 large eieren, kamertemperatuur
  • 120 gr ahornsiroop (of honing)
  • 40 gr notenpasta
  • 40 gr boter, gesmolten (lichaamstemperatuur)
  • 30 gr plantaardige olie (bv. zonnebloem of kokos)
  • 5 gr vanille extract
  • 30 gr chocoladedrops
  • Cake Bakvorm
  • Bakpapier
  • Bakspray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C, onder en boven warmte.
Spray de bakvorm in met de bakspray en leg er een strook bakpapier in die net wat over de randen komt.
Meng het havermeel met zout, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder.
Zeef dit.
Voeg de gesmolten boter samen met de olie, eieren, notenpasta en ahorn en klop dit 2 minuten met een elektrische mixer.
Voeg vanille en yoghurt en bananenpuree toe en klop nog een minuut door.
Meng het meelmengsel erbij. Doe dit voorzichtig en meng net zo lang tot het meel net is opgenomen.
Stort het beslag in de vorm en overstrooi met chocoladestukjes.
(Ik heb paaseitjes gebruikt, aangezien ik er nog had).
Bak ca. 40 à 50 minuten.
Het bananenbroid is klaar als het lichtjes meeveert of je met een prikker ingaat en deze er droog uitkomt.

Je kan dit perfect als ontbijt eten of als een gezond tussendoortje.
Eventueel zou je ook nog wat gehakte noten extra kunnen toevoegen aan het beslag, rozijntjes of blauwe bessen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial