
Ook wel wentelteefjes of gewonnen brood genoemd.
Als zoet ontbijt, lunch of zelfs als dessert.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 8 sneetjes (oud) meergranenbrood (of brioche voor een zoetere toets)
- 4 eieren
- 1,5 dl (half)volle melk
- 2 el (afgestreken) vanille puddingpoeder (imperial)
- 2 el (afgestreken) kristalsuiker (of suikeralternatief)
- 2 à 3 el rozijnen
- 1/2 appel, in schijfjes
- 1/2 el kaneel
- Ovenschaal
Bereiding:
Klop de puddingpoeder los met een beetje melk tot een klonterloos papje.
Doe dit bij de overige melk.
Klop de eieen los en voeg bij de melk, samen met de suiker.
Leg in een ingevette ovenschaal de broodsneetjes, dakpansgewijs.
Strooi er de rozijnen over en overgiet met het eimengsel.
Laat dit 10 minuutjes staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C, hetelucht.
Leg er de appelschijfjes op, strooi er een beetje suiker over en kaneel.
Zet in de oven en bak ca. 15 à 18 minuten.
Serveer warm of lauw.
Please follow and like us: