Ingrediënten:
Voor ca. 8 broodjes
- 500 gr bloem voor wit brood
- 7 gr gedroogde gist
- 2 tl vloeibare honing
- 50 gr gesmolten boter
- 175 gr griekse yoghurt, kamertemperatuur
- 175 ml lauw water
- 8 gr zout
- 1 tl lookpoeder
- 2 el versgehakte peterselie
- Grillpan of pan met antikleeflaag
Bereiding:
Doe het water in een kom van de keukenmachine samen met de gist , bloem, honing, yoghurt, boter, lookpoeder, peterselie en zout.
Kneed het deeg een 10 minuten tot een mooi elastisch deeg.
Dek het deeg af en laat het ca. 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in volume is verdubbeld.
Kneed het deeg terug even kort en verdeel het daarna in 8 porties en bol ze even op.
Laat ze nog 10 minuten rusten onder een keukendoek.
Rol elk bolletje uit tot een platte schijf van ca. 0,5 cm dik.
Laat een grillpan goed heet worden , bestrijk ze heel licht met olijfolie en bak de broodjes ca. 4 min aan ene kant, je zal zien dat de bovenkant begint te bollen. Draai het broodje dan om en bak nog eens 2 a 3 min. aan de andere kant.
Ga zo door tot alle broodjes gebakken zijn.
Tip: Je kan ook je oven gebruiken om ze te bakken. Gebruik hiervoor een pizzasteen of een bakplaat en verwarm de oven voor, samen met de steen of plaat op 250°C
bak ze ca. 7 a 8 minuten.
Je kan ze extra insmeren met lookboter, direct na het bakken.
Bawaren: 2 a 3 dagen in een afgesloten zakje, in de koelkast. Of in de vriezer ca. 3 maand.