Bananenbrood zonder boter en suiker

Ingrediënten:
Voor een bananenbrood van ca. 22 cm (12 sneetjes)

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr bloem
  • 50 gr havermeel
  • 5 gr bakpoeder
  • 6 gr baksoda
  • 1 gr fijn zeezout
  • 3 medium eieren, kamertemperatuur
  • 300 gr gepelde bananen, fijn gepureerd met mixer
  • 100 gr griekse yoghurt of skyr, kamertemperatuur
  • 1 el vanilleboonpasta
  • Optioneel: 3 el vloeibare honing (als je toch iets zoeter wil)
  • Cakevorm ca. 22 cm
  • Bakspray
  • Bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C, hetelucht.
Meng de droge ingrediënten met elkaar en meng de natte ingrediënten goed met elkaar.
Meng de natte ingrediënten door de natte ingrediënten maar doe dit niet te lang.
Eens ze goed door gemengd zijn is het prima, dit duurt ca. 1 minuutje.
Vet je bakvorm in, leg er in de gehele lengte een strook bakpapier in die over de uiteinden wat komen, zo kan je nadien het brood er makkelijker uithalen.
Vul de vorm met het beslag.
Zet in de oven gedurende 40 à 45 minuten.
Laat 5 minuten rusten in de vorm, haal het banenbrood eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Ideaal als ontbijt of tussendoortje.

Je kan dit per plakjes invriezen.
Buiten de koelkast bewaren, ca. 3 dagen houdbaar

Meng eventueel wat pure chocoladechips en/of gehakte noten (100 gr) door het beslag.
Vervang de helft van de yoghurt door appelmousseline.
Vervang het amandelmeel eens door hazelnootmeel.
Je kan het havermeel weglaten, gebruik dan 150 gr bloem i.p.v. 100 gr

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch