Stoofpotje met kalfsvlees, krieltjes, erwtjes en wortel

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 400 gr kalfsstoofvlees, in blokjes van 2 cm
  • 300 gr krielaardappeltjes in schil, gehalveerd indien ze wat groter zijn
  • 1 kl provençaalse kruiden
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 of 2 dikke wortel, in stukken van 1 cm
  • 2 sjalotten, grofgesneden
  • 100 gr diepvries erwtjes
  • (Warm) water
  • 2 1/2 kl maggi kippenbouillon in poeder
  • Takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 takjes verse tijm, fijngehakt
  • Peper, zout
  • 1 kl oil&vinegar mélange de France kruiden
  • Takje verse dragon, fijngesneden
  • Enkele takjes verse krulpeterselie, fijngesneden
  • Verse platte peterselie, voor de afwerking
  • Optioneel: maïzena sausbinder

Bereiding:

Kruid het vlees met peper en zout en provençaalse kruiden.
Neem een stoofpan en smelt een klontje boter op een medium hoog vuur.
Bak het vlees rondom bruin.
Zet het vuur laag.
Voeg de sjalotten toe en stoof ze mee glazig, voeg ook laurier toe.
Blus met water tot het vlees onder staat, voeg kippenbouillon in poeder toe.
Zet het deksel op de pan en laat ca. 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
Voeg de krieltjes en wortel toe, samen met de mélange de france, de gehakte tijm en rozemarijn.
Voeg nog wat extra (kokend) water toe tot de groenten mee bedekt zijn.
Zet het deksel opnieuw op de pan en laat nog 30 à 40 minuten verder pruttelen.
Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe en de versgehakte dragon en krulpeterselie.
Proef en breng eventueel extra op smaak.
Gebruik de sausbinder indien je graag een wat meer gebonden saus hebt.
Serveer met wat takjes verse platte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial