Aardappel Stoofpot met kip

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr aardappelen, in blokjes ( ik heb bloemige aardappelen gebruikt , je kan ook vastkokende nemen)
  • 1 courgette, in grote blokjes
  • 1 rode paprika , in grote blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 250 gr kippenfilet, in blokjes
  • 1 el rode shoarmakruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • peper en zout
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1/2 dl water
  • olijfolie
  • stoofpot met deksel

Bereiding:

Doe een scheutje olijfolie in een diepe stoofpan en verhit op een medium hoog vuur.
Bak de kippenblokjes rondom bruin, haal uit de pan. Ze hoeven niet gaar te zijn.
Doe terug wat olijfolie in de pan, voeg er de aardappelblokjes aan toe. Bak ze een paar minuutjes aan.
Doe de sjalot, look, paprika en courgette erbij. Roer goed om .
Voeg er de shoarmakruiden , curry en paprika aan toe, roer goed door en vervolgens opnieuw de kip erbij.
Voeg de tomatenblokjes er aan toe , samen met een scheutje water en bouillon.
Laat even opkoken en zet vervolgens het vuur laag.
Zet een deksel op de pan en laat een 15 minuutjes sudderen. Roer af en toe.
Kruid bij met peper en zout.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial