Kippenstoofpotje met abrikozen , pompoen, wortel en parelcouscous

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 600 gr kippenfilet
  • 300 gr kippengehakt
  • 3 el amandelmeel
  • 1 à 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 3 dikke wortelen, dikke schijven
  • 600 gr pompoenblokjes
  • Water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 el shoarmakruiden
  • 2 el ras-el-hanout
  • 3 a 4 el honing
  • Handvol sultana rozijnen
  • Handvol natuur cashewnoten (blanke amandelen kan ook)
  • 12 gedroogde abrikozen
  • Takjes verse peterselie
  • Olijfolie
  • 200 gr parelcouscous
  • 130 gr bruine linzen uit blik, uitgelekt
  • 1/2 el olijfolie met citroen
  • 1 tl gedroogde kervel
  • Peper, zout

Bereiding:

Meng het kippengehakt met 3 el amandelmeel en 1/2 el shoarmakruiden.
Vorm balletjes van ca. 2 cm.
Snij de kippenfilets in grove stukken, doe er wat olijfolie en 1/2 el shoarmakruiden op, wrijf goed in het vlees.
Neem een ruime pan (mag antikleef zijn) met een deksel.
Verhit de pan op een medium hoog vuur, bak de kippenfiletstukken rondom bruin, maar ze hoeven niet gaar te zijn.
Haal uit de pan en bak de kippenballetjes.
Ook deze hoeven nog niet gaar te zijn. Zet opzij.
Doe een scheutje olie in dezelde pan, stoof de wortel met sjalot en look op een iets zachter vuur, gedurende 5 minuten.
Voeg er de ras-el-hanout aan toe en de honing. Roer goed om en laat dit een minuutje meestoven.
Voeg er de helft van de pompoenblokjes aan toe , de rozijnen en de abrikozen.
Roer alles goed om, verkruimel het kippenbouillonblokje erover en voeg water toe tot net alles onder staat.
Roer nog eens goed door en leg er de stukken kippenfilet tussen.
Eens het vocht begint te koken, Zet het vuur zacht en deksel op de pan.
Laat 20 minuten sudderen.
Roer alles goed door, je zal merken dat de pompoenblokjes een saus beginnen te worden.
Voeg nu de overige pompoenblokjes toe , cashewnoten en de kippenballetjes.
Laat nog 10 minuten verder sudderen.
Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven.
Giet af, Meng er de linzen onder , kervel en de citroen olijfolie.
Kruid bij met peper en zout.
Proef aan het stoofpotje en kruid desgewenst bij.
Serveer met de parelcouscous en enkele takjes verse peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial