Kippenstoofpotje met wortel, champignons en rijst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr rijst (basmati, jasmijn, volgraan ….)
  • 300 gr kipfilet, in blokjes
  • peper, zout
  • lookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 250 gr champigons, in schijfjes
  • 1 dikke wortel, in kleine blokjes
  • 1 el maggi kippenbouillon (in poeder)
  • 1 1/2 el bloem
  • 2,5 dl water
  • 100 gr zure room
  • 1 el vers citroensap (optioneel)
  • arachide olie of zonnebloem
  • 1/2 el peterselie

Bereiding:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Neem een ruime pan , verhit er een scheutje olie in op een medium hoog vuur.
Kruid de kippenblokjes met peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder en lookpoeder, naar smaak.
Bak ze mooi goudbruin.
Voeg de sjalot toe en wortel en stoof mee gedurende 2 minuten.
Zet het vuur ook al lager.
Voeg de champignons ook toe en laa deze ook een 2 minuten meestoven.
Voeg r de bloem aan toe en roer goed rond.
Voeg het water toe, samen met de bouillonpoeder.
Roer goed om en laat dit ca. 10 minuten pruttelen.
Het vocht moet ook al wat ingekookt worden zodat de saus dikker is, dus eventueel zet je het vuur opnieuw wat hoger indien de saus nog niet genoeg is ingekookt.
Voeg op het allerlaatste de zure room toe, breng eventueel wat op smaak met een beetje citroensap, peper en zout en voeg de peterselie toe.
Serveer met de gekookte rijst.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial