Snelle couscous stoofpot met varkenshaasje

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 1 stuk varkenshaasje (ca. 300 gr), kamertemperatuur
  • 1 dikke wortel, dikke stukken gesneden
  • 1 kleine courgette, in dikke stukken gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 klein blikje (zwarte) kikkererwten
  • handvol rozijnen
  • 200 gr tomaten, ontveld en in grove stukken
  • 125 gr couscous
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 kl kurkuma
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 el tomatenconcentraat
  • peper en zout
  • ca. 4 dl water
  • versgesneden peterselie
  • olijfolie en bakboter
  • vleesthermometer, (onmisbaar bij het bakken van varkenshaas)

Bereiding:

Doe een scheutje olie in een ruime antikleefpan, verhit op een medium hoog vuur en fruit er de ui en look in glazig.
Voeg wortel en courgette toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Voeg de kurkuma toe en de shoarmakruiden, bak deze een minuutje mee, alsook het tomatenconcentraat.
Voeg de couscous toe, verkruimel het bouillonblokje erbij, voeg tomaten toe en het water.
Roer even goed om.
Zet het vuur iets lager en zet een deksel op de pan.
Kruid ondertussen het varkenshaasje met peper en zout, eventueel kan je ook wat shoarmakruiden gebruiken.
Verhit een klontje boter in een kleefpan op een medium hoog vuur, bak het varkenshaasje rondom goudbruin aan.
Zet een deksel op de pan en zet het vuur medium laag.
Laat het verder garen tot het een kerntemperatuur heeft van ca. 65°C.
Haal het uit de pan en wikkel dit in aluminiumfolie. Hou de jus van het vlees bij om mee te serveren.
Laat het vlees nog een 5 minuten rusten en snij het dan in stukken.
Voeg na 5 minuten de rozijnen en kikkererwten toe aan de couscous, roer los en voeg indien nodig nog wat water toe.
Laat nog 5 minuten verder garen.
Kruid bij met peper en zout.
Serveer de couscous met het varkenshaasje, de jus en wat versgesneden peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial