Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 400 gr krielaardappeltjes, gehalveerd en mogen in de schil
- 1 courgette, blokjes
- 200 gr champignons, schijfjes
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngesneden
- 2 a 3 dikke, rijpe en smaakvolle tomaten, ontveld en in stukken
- 30 gr spicy ketchup of tomatenconcentraat
- Water
- 1/2 blokje groentenbouillon
- Peper
- 2 el pinchos morunos andalucia (moorse kruiden, bij spaanse webshops), alternatief kan ook Euroma Al-Andalus
- 1/2 el provençaalse kruiden
- 300 gr kalkoenborstfilet, in reepjes
- Olijfolie
- Optioneel: maïzena
- Stoofpot met deksel
Bereiding:
Kruid de kalkoenreepjes met 1/2 el pinchos morunos kruiden en bak ze aan in wat olie in een ruime stoofpot.
Haal ze er uit en hou opzij.
Doe opnieuw wat olie in dezelfde pot en doe de krieltjes erbij.
Kruid ze met peper en zout en provençaalse kruiden.
Bak ze een 3 minuten, voeg er dan de sjalot en look aan toe en de spicy ketchup. Bak een half minuutje mee.
Voeg er de overige groenten aan toe, behalve de tomaat en verkruimel het bouillon blokje erboven.
Roer goed om en bak ook even mee.
Doe de overige pinchos morunos kruiden erbij en vervolgens de tomaten.
Laat het vocht van de tomaten even vrijkomen en zet het vuur zachter.
Voeg er dan watwater aan toe tot alles net onder staat.
Zet het deksel licht schuin op de pot en laat een 15 á 20 minuten zachtjes pruttelen of tot de krieltjes gaar zijn.
Laat het overtollige vocht wat inkoken of bind de saus met wat maïzena.
Doe er de kalkoenreepjes bij, laat nog een minuutje pruttelen.
Serveer met wat gehakte peterselie en schijfje verse tomaat.