Ijs

Homemade magnums met Pompoenroomijs en Gold chocolade

heel eenvoudig receptje met grote impact

Ingrediënten :

  • 1 blik Nestlé gecondenseerde gesuikerde melk (305 ML)
  • 4 dl slagroom
  • 300 gr pompoenpuree (goed uitgelekt)
  • 1 El poedersuiker
  • Snuifje kaneel, optioneel
  • 1 El vanille extract
  • Oranje kleurstof, optioneel

Bereiding :

Meng de puree met de gecondenseerde melk , kaneel en vanille.

Klop de slagroom stijf met eventueel wat oranje kleur en 1 El poedersuiker.


Meng voorzichtig wat van de slagroom bij het pompoenmengsel.

Doe daarna het pompoenmengsel bij de room en spatel voorzichtig door elkaar.


Draai het ijs bij voorkeur in een ijsmachine en zet daarna in een stevig bakje in de vriezer .

Laat het enkele uren in de vriezer zitten alvorens te serveren.

receptenwijzer

Recent Posts

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

23 uren ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

3 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

6 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

1 week ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

2 weken ago