Ingrediënten:
voor ca. 750 ml roomijs
Bereiding:
Meng de room met de melkpoeder en glucose .
Doe de room in een koude kom en klop deze op tot hij bijna stijf is.
Voeg de gecondenseerde melk en speculaaspasta toe en klop verder op tot deze stijfgeklopt is.
Je kan nu verder afdraaien in een ijsmachine, doe daarna in een goed afsluitbaar bakje en werk af met de speculaaskruimels.
Laat vervolgens een aantal uren rijpen in de vriezer.
Geen ijsmachine ? Doe het mengsel in een goed afsluitbaar bakje, werk af met de speculaaskruimels en zet minstens 1 nacht in de vriezer voor gebruik.
Dit resulteert uiteindelijk wel in een minder luchtig ijs. Bij een ijsmachine wordt je ijs luchtig door de draaibeweging.
De melkpoeder en glucose zijn optioneel, ze zorgen ervoor dat er zich minder ijskristallen zullen vormen en voor een betere schepbaarheid van je ijs.
Zet je ijs voor gebruik steeds even op kamertemperatuur, een kwartier zou voldoende moeten zijn. Het is niet de bedoeling dat het smelt !
Daarna kan je genieten van een heerlijk romig ijsje !
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…