Lange bereiding: 2u30
Je kan dit op een uurtje , maar dan is de kool nog knapperig.
Deze bereiding is langzaam, maar heeft de kool de tijd om alle smaken in zich op te nemen. Uiteraard is deze de dag nadien nóg lekkerder !
Ingrediënten :
Bereiding :
Doe de boter in een ruime pot en zet er een medium vuur onder. Stoof de sjalot en ui aan . Doe er daarna , beetje bij beetje , de rode kool bij. Voortdurend omscheppend.
Doe er de laurier en tijm bij en de azijn. Roer goed om.
Doe er het water en de grenadine bij , roer goed om.
Zet het vuur op een zacht pitje en laat de kool een uurtje stoven onder deksel. Roer geregeld om.
Doe na een uurtje de helft van de appels erbij en de honing en bessengelei.
Laat opnieuw een uurtje verder stoven, regelmatig omroeren.
Doe de resterende appels erbij en de cranberries, laat nog een half uur verder garen zonder deksel.
Regelmatig omroeren.
Breng nog op smaak met peper.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…