Brood

Pizzadeeg

Voor 1 bodem van 30cm

Ingrediënten :

  • 200 gr bloem (type 00)
  • 5 gr suiker
  • 4 gr zout
  • 2 El olijfolie
  • 4 gr instant gist(Bruggeman)
  • 1 El Oregano
  • 100 gr uitgelekte pompoenpuree
  • 35 gr water

Bereiding :

Doe water en puree in een mengkom, bloem, voeg zout en suiker toe langst de zijkanten.
Oregano erbij en in het midden een kuiltje met de gist.
Voeg nog de olijfolie toe en begin te mengen.
Als alles gemengd is begin je te kneden, hooguit enkele minuten tot je deeg glad en homogeen is.
Pizzadeeg hoeft niet te lang worden gekneed. Maak er een bolletje van.
Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg erin. Strijk er wat olijfolie over. Dek af met folie of keukendoek.
Zet op een warme plaats en laat 90 minuten rijzen.
Rol het deeg nadien uit en beleg naar hartelust.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

4 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

6 dagen ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago

Groene shakshuka

Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

2 weken ago