Ingrediënten:
4 personen
Bereiding:
Zet de oven op grillstand.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
Schil de aardappelen en kook gaar.
Maak er puree van met 1 ei, 20 gr lookboter en 1 dl mek.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de sjalot en look aan in een beetje olie en voeg het gehakt toe.
Bak het rul en kruid met gehaktkruiden.
Verdeel de puree over een ovenschaal, verdeel hierover het gehakt en vervolgens schik je hierover de bloemkoolroosjes?
Maak de saus:
Smelt de boter op een medium hoog vuyr , voeg de bloem toe en laat drogen onder voortdurend roeren(ca. 2 minuten).
Neem even van het vuur en voeg de melk in beetjes toe (de overgebleven 5 dl), klop goed door zodat je geen klonters hebt .
Zet opnieuw op het vuur en blijf roeren tot het lichtjes begint te koken. Blijf een minuutje verder roeren.
Voeg de gemalen emmental toe en de boursin.
Kruid met peper, zout, nootmuskaat, karwijzaad en dragon.
Giet de saus over de bloemkool en werk af met de gratinkaas.
Zet onder de grill tot de kaas goudbruin is.
Je kan dit ook prima op voorhand maken.
Zet de schotel dan in een voorverwarmde heteluchtoven van 175°C, gedurende 25 tot 30 minuten.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…