Met de vorm van Silikomart IJsvorm Magnum kan je je eigen magnum ijsjes maken , in de smaken die je maar zelf wil !
Ingrediënten:
Voor ca. 1 liter ijs:
Bereiding:
Doe de room in een ijskoude kom.
Doe de melkpoeder en glucose bij elkaar en doe er een deel room in . klop dit even met een klopper zodat de poeders opgelost zijn in de room.
Glucose en melkpoeder zorgen voor de vermindering van ijskristallen en een betere schepbaarheid van het ijs.
Voeg dit bij de overige ijskoude room en klop met een mixer op hoge snelheid tot het stijve pieken vormt.
Meng de pistache pasta , optioneel extra smaakstof en een zeer kleine hoeveelheid kleurstof met de gecondenseerde melk tot een homogeen mengsel.
Voeg dit bij de geklopte room.
Klop opnieuw met de mixer op hogere snelheid tot stijve pieken.
Neem de ijsvormpjes en vul ze met het mengsel, steek er een stokje in en leg in de vriezer tot ze volledig bevrozen zijn.
Het overige mengsel kan je in een vriesbestendig bakje doen en bewaren als schepijs.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, doe er de cacaoboter bij en laat volledig smelten.
Doe de gesmolten chocolade in een hoge beker die hoog en breed genoeg is om een volledig ijsje in te dopen.
Haal een bevrozen ijsje uit de vorm en dop het in de gesmolten chocolade helemaal onder .
Strooi er zeer snel wat gehakte pistachenoten op en laat opstijven. Dit gaat zeer snel. Laat ze bij voorkeur ook rechtstaand opstijven
Bewaar de ijsjes in afzonderlijke vetvrije zakjes of in een bakje met tussen elk ijsje een vetvrij papiertje.
Je kan bv ook de pistachenootjes met de witte chocolade mengen en zo de ijsjes erin dopen.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…