Wok

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald
  • 150 gr noedels
  • 1/2 ui, in halve maantjes
  • 200 gr paksoi, blaadjes grof gesneden en de stengels in stukjes
  • 150 gr verse spinazie
  • 100 gr sojascheuten
  • 5 gr knoflookpasta
  • 25 gr gele currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 250 gr tomatenblokjes uit blik
  • Vissaus, naar smaak
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper
  • 2 lente ui, in ringetjes
  • Rijstolie of arachide
  • Wok, grillpan

Bereiding:

Kruid de chateaubriands met peper.
Verhit een grilpan op hoog vuur, vet ze een beetje in met olie.
Breng een pot water aan de kook voor de noedels. Kook deze volgens aanwijzing op de verpakking.
Zet een wok op hoog vuur en doe er wat olie in.
Roerbak de ui en stengels van de paksoi kort, doe look en currypasta erbij en bak een minuutje mee.
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en laat dit een 5à7 minuten koken tot dit begint in te dikken.
Grill de chateaubriand naar de gewenste gaartijd, leg ze onder aluminiumfolie te rusten.
Voeg de sojascheuten toe in de wok, spinazie, helft van de lente ui en groen van de paksoi.
Laat 2 minuten mee pruttelen.
Breng extra op smaak met sap van limoen, peper en vissaus.
Snij het vlees in lapjes.
Serveer de groentecurry met de noedels en vlees en werk af met de overgebleven lente ui.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

7 uren ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

5 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago