voor 4 a 6 personen :
Ingredienten :
Bereiding :
Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Kook de melk met het vanillstokje . Haal het stokje eruit en haal het merg ervan af en doe dit bij de warme melk. Al roerende de melk bij het eimengsel gieten. Goed roeren , zodat de eieren niet gaan stijf worden . Het moet een glad mengsel worden. Laat afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf en voeg dit bij het ei – melkmengsel. Goed mengen. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat gedurende 40 a 50 minuten draaien.
Variaties :
Je kan er 40 gr. gehakte walnoten aan toevoegen. of 40 gr. geconfijte vruchten
Kaneelijs :
Doe 8 gr kaneel door het mengsel.
Speculaasijs :
Laat in de melk 100 gr speculaas smelten , meng dit goed en voeg eventueel nog wat extra speculaaskruiden er aan toe. Verder afwerken als de roomijs.
Mokka – ijs :
Doe bij de melk 1 el mokka – essence en een scheutje koffielikeur.