voor 4 personen :
Broccoletto (cime di rapa ) :Van deze , voor onze regio nieuwe broccolisoort , zijn zowel de vlezige stengel, het sappige blad als de gele bloemknoppen culinair bruikbaar: gewoon wassen en snijden. Het is een ideale wokgroente.
Ingrediënten :
- 300 gekookte penne
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje look , fijngesneden
- 400 gr pompoen , in blokjes
- 250 gr broccoletto , in stukjes
- 2 el olijfolie
- 4 el geraspte parmezaankaas
- 2 dl groentenbouillon
- peper en zout
- wat italiaanse kruidenmix (bv : Verstegen)
Bereiding :
Doe wat olijfolie in een kom en verwarm deze op een matig vuur, fruit hierin de ui en look glazig. Voeg er de pompoen aan toe , bak even mee . Zet het vuur zacht . Blus met de groentenbouillon , tot de pompoen net onder staat. Laat dit een 10 minuten sudderen. Of tot de pompoen bijna gaar is. Voeg er dan de broccoletto stukjes bij en laat nog een 5 minuten verder sudderen. Breng op smaak met peper , zout en de kruidenmix. Meng er de penne onder . Schep in diepe borden , overstrooi met de kaas en doe er nog een scheutje olijfolie over .