Wok met gember , groentjes en garnalen

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 2 el arachideolie
  • 700 gr roze garnalen
  • stukje verse gember van 2 cm , geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes look , fijngesnipperd
  • 3 lenteuitjes , schoongemaakt en in ringetjes van 2 cm
  • 1 preiwit , in fijne ringetjes gesneden
  • 100 gr diepvrieserwtjes
  • 150 gr sojascheuten
  • 3 el ketjap
  • 1 dl visbouillon
  • versgemalen peper
  • 1 el vergehakte koriander
  • Bereiding :

    Verhit de olie in de wok tot deze heet is . Bak de gember , look even aan tot ze glazig zijn. Doe er de lenteuitjes , prei en erwtjes bij en roerbak alles gedurende een minuutje. Doe er de bouillon bij , ketjap en peper . Als deze begint te koken , doe je er de sojascheuten bij en de garnalen . Roer deze even om zodat ze warm zijn . Je kan de saus eventueel wat binden met maizena express. Haal van het vuur en overstrooi met de gehakte koriander . Serveer met mie of rijst.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *